top of page

Undersøkelser

Synstester er viktige for å sikre at du alltid har det beste synet du kan ha. Gjennom testene kan optikeren fastslå om du har behov for hjelpemidler for å se best mulig, og isåfall hvilke hjelpemidler (for eksempel briller eller kontaktlinser) som vil fungere best for deg.

 

I tillegg kan en grundig synsprøve også oppdage endringer i øyet, som kan være varsler for enkelte sykdommer som for eksempel diabetes.

 

 

Hva skjer på en synstest? 
Optikeren vil starte med å snakke med deg om hvordan du opplever synet ditt i dag. Dersom du har problemer med synet, er det viktig å få kartlagt hvilke situasjoner du opplever som utfordrende.

Ved hjelp av forskjellige apparater og tester undersøker deretter optikeren hvor godt du ser med høyre og venstre øye hver for seg, og hvor godt du ser med dem sammen. I tillegg undersøkes både det ytre øyet (hornhinne og øyelokk) og det indre øyet (linsen og netthinnen) ved hjelp av mikroskop som er håndholdt eller som står på stativ med hakestøtte.

I noen tilfeller vil optikeren også

  • måle trykket på øyet

  • teste fargesyn

  • sjekke synsfelt

  • fotografere netthinnen

 

Når alle målinger og undersøkelser er gjort vil du få en grundig forklaring på hva optikeren har funnet. Du vil også få rådgivning med mulige løsninger for at du skal kunne se best mulig. Dette kan være briller, kontaktlinser eller annen behandling.

Sigmund Gregersen 

Ansvarlig Optiker

synstest optiker oslo gregersen optikk synstest studentrabatt
netthinne fototgrafi synstest optiker oslo gregersen optikk
dneye skanner øye  øyeskanning

 

Dine øynes fingeravtrykk - målt med DNEye®

Vår DNEye®-skanner måler fullautomatisk og svært nøyaktig de større og mindre brytningsfeilene i øyet for avstands- og nærsynet ditt, samtidig som den tar hesyn til din pupillestørelse. Det innhentes langt flere data enn vanlig, slik at du får utnyttet 100 % av ditt personlige synspotensiale.  


Takket være DNEye® i kombinasjon med en subjektiv synstest vil du rett og slett se skarpere og med flere kontraster, noe du særlig merker i skumringen. Den beste komforten og kompatibiliteten gjør synsopplevelsen perfekt. 

bottom of page